Germany | Finland | Saint Petersburg | Italy

 

Egészség és hosszú élet

Tudományos tények, táplálkozás, életmód

Cikkek a kung-fu

Iskolánk  koncepció

Fejlődés, aktivitás, események 

Tao Tai Chi fordítja mint a technika „sima box”, „meditáció mozgásban”, „relaxációs gyakorlatok” miatt puha, folyékony és folyamatos mozgását.

 A jellemző Tai Chi Chuan „elérése nyugalmat a rendkívüli mobilitás, a test”, azaz, hogy elérjék pihenést és kikapcsolódást mozgásban.

Tao Tai Chi képes kielégíteni a szükségleteit és igényeit bármely személy, bármilyen korú, valamint a széles körű tevékenységet. Tao Taiji két fő részből - egészség és harci 1. Egészségügyi - javítása az immunrendszer működését, megelőzés, betegségek kezelésére és meghosszabbítása az élettartam (elérve az aktív élettartam). Köszönhetően a szisztematikus vizsgálatok Dao Tai Chi az emberi testben van egy normalizálása és optimalizálása az anyagcsere folyamatok, ami viszont azt eredményezi, hogy lassításában a szervezet elöregedése.

A harci szempont. A komplex minden egyes mozgásán a védelmi eszközök és a támadás kombinációi kódoltak.

Az egyik legfontosabb kritérium a megértés a Tao Tai Chi egyik alapelve a taoizmus - a szakszervezet két cserélhető és kiegészítő erők a yin és a yang (női-férfi, kemény- puha, tele-üres, és így tovább... ).

 

Az ókori források Tao Tai Chi azt mondta, hogy a gondolat vezet Qi, Qi vezet a vér. Ez ismét megerősíti, hogy Tao Taijiquan esetében a gondolat az elsődleges anyag. Nem lélegzik, és a gondolat, amelyen keresztül meg lehet emelni bármilyen probléma az orvosi és egészségügyi, valamint a támadás terveit.

A taoizmus egyik filozófiai és vallási koncepciója - a szellem, a test és a világ tudása Wudang hegyén alakult. A taoizmus apológusai a szerzetes-remete Zhang Sanfeng személyében személyesen nemcsak a buddhizmus vallási koncepcióit, hanem a harci technikáját is megszemélyesítették. A fizikai erő "külső" megnyilvánulása ellentétes a szervezet "bio" energiahatalmának "belső" megértésével. A hatadik században Bodhirharma (Damo) érkezett Indiából Kínába. Nemcsak a harcművészetek különleges pszichofizikai gyakorlatait hozták magukkal, hanem a rendszer alapját is - a buddhizmus vallását. Alapvetően tanítása kiterjedt a kolostorokra, ahol a szerzetesek gyakoroltak. Általában ezek a meditációk során a szerzetesek aludtak. Damo fegyelmezte a szerzeteseket speciális technikákkal a szellem és a test fejlődéséhez. Gyakorlatilag a harcművészetek Kínában kezdődtek Bodhirharma megjelenésével.

A taoista filozófia egyik alapelve az Yin-Yang-elv, az egységek törvénye és az ellentétek harca. Ezért a taoista hagyomány hívei nem ismerik el a monogámiát a vallási ügyekben és az exoterikus (külső) irányzat támogatóinak harcművészetében. Zhang Sanfeng félig mitikus, félig valóságos képe, a "megvilágosodott ember" minden tulajdonságával felruházva, a taoista nézetei szerint a Tao emberének képét jelképezte.

Van egy merész hipotézis a Tao Tai Chi eredetéről. Ezek a három "bálnák": "A változások könyve", Yin-Yang - a két elv felcserélhetősége és komplementaritása és Usin - az "öt elsődleges elem" elmélete, amelyen a Dao Taijiquan teljes tanítása alapul. Az ilyen filozófiai fogalmak alapelveinek és rendelkezéseinek megfogalmazása révén a Tao Tai chi hordozza az eltűnt civilizációk titkos információit

A DAO THAJI-QUAN RENDSZER EGÉSZSÉGI SZEMPONTJA

Harmonikus mozgások Tai Chi Chuan Összhangban az emberi természet, és nem rendelkezik túlfeszültség, szöge és keménységgel. Művészet folyamatos és összefüggő mozgást növelését célzó izomerő nem csak a lába, amikor részt négyfejű, borjú és sacrospinous izom, hanem az izmokat az egész testben. Különböző körkörös mozdulatokkal a kezek, lábak és alsó megtartják a mobilitás a porc és ízületi folyadékot bőségesen az ízületek. Különösen figyelemre méltó a különféle arthrosisban szenvedők gyógyító hatása.

Lassú, nyugodt mozdulatok, egységes tempójú ritmusokkal igazítják az agykéreg potenciálját. Megvédi a helyi túlterhelésektől, kiküszöböli a túlzott ingerlékenységet. A komplexan összehangolt mozgások kényszerítik az ügyintézők figyelmét arra, hogy összpontosítsanak a megvalósításukra. Ugyanakkor az agykéreg túlterhelt területei pihentek.

A légzés a Tai Chi Chuan  egyik fő eleme. Ritmikus mozgásának a membrán, belégzés - lejárati (felfelé - lefelé), hozzon létre egy szívónyomás a mellüregben, A növekvő nyomás a hasüregben a vér áramlik a jobb pitvarba, és a nyomásesés a vér áramlását, így bőségesen öntözött jobb pitvar, beáramlik a hasüregbe.

Miatt tehát a ritmikus légzés, tömörítés és relaxációs a membrán izom véráramlás stabilizáljuk, amely lehetővé teszi, hogy szabályozza mind a kis és nagy nyomású, javítja az élelmiszer szívizom. Rekeszizom-légzés (légzés taoista) továbbá rendszeres masszírozó hatást gyakorol a régió a máj, továbbfejlesztve annak funkcióit és enyhíti a kisebb vérzés.

Koordinációs testhelyzetek és mozgások Tai Chi Chuan hatékonyan nem csak befolyásolja a teljes izomrendszer, hanem hozzájárul az általános koordináció és vesztibuláris (az egyensúly).

A Tao Tai-chuan terápiás spektruma nagyon széles. A kínai klinikákon elvégzett tudományos kísérletek megerősítették hatalmas egészségügyi hatásait a test egészére. A Tao Tai Chi Chuan végezhetjük egy sor célzott kezelésére és megelőzésére, krónikus betegségek, mint például a gyomor-bél traktus; a szív- és érrendszeri betegségek; ideges; légzés; genitourinary, valamint a vázizomzat-rendszer megsértése.

Tehát a Tao Tai Chi Chuan szisztematikus megszállása pozitív körülményeket teremt számos krónikus betegség megelőzésére a manifesztáció különböző szakaszaiban. A legfőbb cél a Tao Tai Chi Chuan - megőrzése és előmozdítása az egészségügy, a potenciális a szervezet, az önismeret, a világ elérésének aktív élettartam.

A Tao Tai Chi Chuan torna alapítói három legendás figura: Hsu Suan Ping , Zhang Sanfeng és Wang Zongyue. Ez a három ember határozta meg a Tao Tai Chi Quan fejlődésének irányát. Filozófiai doktrínája, a rendszer "belső" vonatkozásainak szerkezete és népszerűsége nemcsak hazájában, hanem világszerte.

 

 

 

Iskolánk képgalériája

Lépjen kapcsolatba velünk!

Cím

Empire Taichi
Szeged
Hungary
melnikovtaichi @ gmail.com