Germany | Finland | Saint Petersburg | Italy

 

Egészség és hosszú élet

Tudományos tények, táplálkozás, életmód

Cikkek a kung-fu

Iskolánk  koncepció

Fejlődés, aktivitás, események 

Ghenadzi Melnikov, a Tai Chi Chuan és a keleti egészségjavító technikák szakértője, a színpadmozgás tanára, saját egyedi pedagógiai és képzési módszereinek fejlesztője, a „Taichi birodalom” iskolavezető. Belső energiájával végzett hosszú munkájának köszönhetően ő az egyik mester amiből kevés van világon, aki képes a gyémánt pozt  megtartani.

Melnikov Gh.  Fehérorosz országban született Köztársaság fővárosában, Minszkben. A hivatás kezdetén, körülbelül tíz évig a híres edzővel, Panasyuk M.A-vel, bokszolással foglalkozott. Ezzel párhuzamosan érdeklődött a testbiomechanika és a színészkedés iránt. 1980-ban a "Rukh" pantomim színházban (belarusz fordításban - "Mozgalom") dolgozott. 1980-1987-ben számos országban turnézott a színházzal, többek között Magyarországon, Németországban, Lengyelországban és Moszkvában. A Ghenadzi Melnikov Fehéroroszországban az első fehérorosz fesztivál szervezője és rendezőjeként 1998-ban, valamint a következő években - 2005, 2006 és 2007 - szervezőjeként és rendezőjeként ismerte el. a Belarusz Művészeti Akadémia több mint tíz éve tanította a "színpadi mozgás és a pántomim" témában.

 

A külső sport- és színházi irányítás fejlesztésével párhuzamosan Melnikov érdeklődött a harcművészetek belső vonatkozásai iránt, és intuitív módon eljött tanulmányozni a hatalmas és sokoldalú harci és gyógyító ókori kínai rendszert - Dao Tai Chi Chuan-t. A 80-as évek végétől a mai napig Melnikov egyéni képzést és csoportos tanfolyamokat vezet, valamint folyamatosan elmélyíti Tai Chi Chuan ismereteit.

 

Miután 2015-ben Magyarországra költözött, Ghenadzi  Melnikov Szegeden nyitotta a „Taichi Birodalom” iskoláját. Jelenleg az "Empire Taichi" iskola csatornája van a YouTubo-n és a Facebook csoportokon: angolul és magyarul.

 

Ghenadzi Melnikov a nem kiadott "Drunken Tai Chi" könyv szerzője. Most keresjünk kiadót ehez a szövegekhez. Ez egy könyv a Wushu Tao Tai Chi Quan "belső" stílusáról. A könyv újdonsága a Tao Tai Chi Quan Fehéroroszországban, Oroszországban és Magyarországon folytatott tanításának mély elméleti elemzése és a gyakorlati (több mint 35 éves) tapasztalat kombinációjából áll.

 

 Ez kedvezően különbözik az ezen irányba mutató kiadványoktól: részletes elemzést végez a rendszer, amely az irodalmi és történelmi források elemzésén alapul a Tao Tai Chi Chuanról, a Qigongról, a biomechanikáról és a hagyományos kínai orvoslás alapjairól. A Tao Tai Chi Chuan világszerte több mint 200 millió csatlakozója foglalkozik. Nemcsak a Tai Chi formák "külső" szerkezetét kell tanulmányozniuk, hanem a megfelelő módszertani útmutatást is, amikor a rendszer "belső" aspektusait tanulmányozzák.

 

A könyv feltárja a Tao Tai Chi Quan rendszer fő alapelveit: „9 trigramm”, „10 mennyei törzs”, „12 földi ág”, az ég előtti trigrammok „Xian Tien” és az égi triagramok - „houtian” felhasználásával. A "Részeg Taiji" könyv nemcsak a Tao Tai Chi Quan szakemberek számára szól, hanem edzőknek, oktatóknak és módszertanoknak is, akik a képzési folyamat helyes felépítését és a rendszer terápiás és megelőző lehetőségeinek teljes körű kiaknázását szolgálják.

 

A könyvet orosz nyelven írták, és lefordították angolra. Most tárgyalunk a kiadókkal és tervezzünk egy közösségi finanszírozási projektet. A könyvvel kapcsolatos összes új információ hamarosan megjelenik!

 

Iskolánk képgalériája

Lépjen kapcsolatba velünk!

Cím

Empire Taichi
Szeged
Hungary
melnikovtaichi @ gmail.com